Het Cirkelspel

Energie

Iedereen wil zich graag goed voelen, veel energie hebben en een gevoel van vrijheid ervaren. Alsof je de wereld kunt veroveren!

Het lijkt een open deur maar mensen die in hun hart durven te kijken en daar vervolgens ook naar handelen hebben vaak een leven dat voldoet aan bovengenoemde omschrijving. Natuurlijk hebben zij ook mindere dagen maar de rode draad is dat ze blij zijn en vol energie de dag ingaan.  

Wie ben jij écht?

Weet je wie jij écht bent en daarmee ook wat goed bij jou past als je in je hart kijkt? Veel mensen maken keuzes die gebaseerd zijn op ego. Het mooie plaatje, de bewonderde carrière of het inkomen zijn leidend als het gaat over werk. Ook in relaties of conflictsituaties laten mensen vaak het ego leidend zijn. Zich kwetsbaar opstellen of toegeven dat je je misschien ook niet heel redelijk hebt gedragen vinden veel mensen best lastig. Maar zijn ze echt blij met wat ze doen? Diep van binnen wil iedereen het liefst harmonie en dat zaken soepel en stromend verlopen.  

Wij horen…

Na enig doorvragen horen we vaak dat het toch niet zo gaat. Als mensen in hun hart kijken dan zouden ze andere keuzes maken. Waarom doen ze dat dan niet? Omdat veel mensen het moeilijk vinden om eerlijk te zijn over wat ze in hun hart het liefst zouden willen. Of eenvoudigweg niet bij dat gevoel kunnen. Als ze al eerlijk durven te zijn tegen zichzelf, zijn ze bang om daadwerkelijk stappen te zetten. Als het gaat over werk komen bijvoorbeeld vragen op als: hoe gaat het met mijn salaris, kan ik mijn hypotheek nog wel betalen, hoe zal mijn partner reageren of wat vinden mijn ouders ervan? En de ego-kwestie die vaak onderhuids meespeelt; hoe gaat het met de identiteit die ik uit mijn huidige rol haal? Je hoort mensen bijvoorbeeld zeggen: ik bén accountant of ik bén serveerster.

accountant kijkt in papieren

Maar is het beroep dat je uitoefent wie je bent? Of is dat slechts wat je een groot deel van je tijd doet? En ben je de mens met de ziel die je van binnen hebt?  Mensen vereenzelvigen zich vaak met hun rol. En dan is het inderdaad best spannend om te overwegen je hart te volgen en iets te gaan doen wat minder in het plaatje past van onze 3D maatschappij. 

Belangrijke vragen die bij veel mensen spelen zijn: weet je waar je vandaan komt? Weet jij waar je nu staat? En wellicht nog belangrijker: weet jij waar je eigenlijk echt wilt komen te staan? Met het Cirkelspel nemen we je mee in het vinden van antwoorden op die vragen.

Het Cirkelspel: leven en spelen  

Je kunt allerlei verschillende situaties, relaties, uitdagingen en andere zaken die je bezighouden vergelijken met cirkels die elkaar overlappen en elkaar in mindere of meerdere mate beïnvloeden. Voorbeelden daarvan zijn je leefgewoontes, de relatie met je partner of ouders, de baan die je hebt en nog veel andere. Dit wordt symbolisch ook wel weergegeven als de “Flower of Life”. Deze komt in verschillende vormen voor en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van al het leven in het universum.

Als alles goed stroomt binnen elke cirkel, ervaar je jezelf als helder en vol levensenergie. Het leven gaat als vanzelf, je maakt je keuzes in het moment. Het leven valt je toe op een manier die aangenaam en prettig uitdagend kan zijn.  

De praktijk is echter dat niet alle cirkels lekker stromen, maar dat er energielekken zijn. Je hebt best een leuke baan, leuke collega’s, een prima perspectief maar toch bevredigt het niet volledig. Je wilt al heel lang afvallen maar op een of andere manier lukt dat niet. Relaties lopen niet lekker en je hebt het gevoel dat je steeds meer je best aan het doen bent. Het is interessant om te kijken waar dat vandaan komt en vooral ook hoe je hier stappen in kunt zetten. 

Tijdens de trainingsdagen van het Cirkelspel laten we je ervaren hoe alles met elkaar in verbinding staat. Daarnaast geven we inzichten en reiken we tools aan die helpen antwoorden te vinden op jouw thema’s en hoe je er vervolgens daadwerkelijk naar kunt handelen. 

De regie nemen 

Naast het vraagstuk van lekkende cirkels horen we in deze tijd regelmatig van mensen dat ze hun cirkels niet overzien. Ze worden overspoeld en kunnen niet meer kiezen waar ze wel of niet voor willen gaan. Er is van alles wat elke dag op ons afkomt, er is veel, heel veel.

De training van het Cirkelspel is bedoeld voor mensen die graag voldoende overzicht en ruimte willen om in het moment keuzes vanuit gevoel en inzicht te kunnen maken.  

Basisprincipes 

Om te groeien in écht persoonlijk leiderschap is een aantal basisprincipes belangrijk. De basisprincipes worden doorgenomen tijdens de ontwikkeldagen.  

Ontwikkeldag 1: wie ben ik écht

De eerste ontwikkeldag gaat over jou. Wie ben jij écht? Dit is van essentieel belang om je eigen pad te herkennen en écht persoonlijk leiderschap in te nemen. 

Ontwikkeldag 2: wie ben ik in relatie tot anderen? 

Daarnaast is het belangrijk te onderzoeken en te weten wie jij bent in contact met je omgeving. Hoe sta jij in relatie tot je omgeving? Gaan contacten soepel? Ben je tevreden op de plek waar je bent in je werk, relatie of vriendenkring? Tijdens de tweede ontwikkeldag krijg je informatie en ruimte om hier zicht op te krijgen. Met de tools en handvatten die jou aangereikt worden is het mogelijk om losse eindjes te voorkomen, energievretende situaties af te ronden en relaties stromend en soepel te beleven. 

Dag 3: speldag

Tijdens de speldag ervaar je hoe je jouw lekkende cirkels kunt laten stromen. Je brengt eigen situaties en vraagstukken in waar je mee aan de slag gaat. Omdat je bewust stappen zet en keuzes maakt waardoor ruimte ontstaat, kun je er vanuit jouw persoonlijk leiderschap een vervolg aan geven. 

José met de ringen

The Groove Is You 

Tijdens het ontwikkelen van de training kwam het nummer “The Groove Is You” van Deep Dive Corp. voorbij. Wat ons betreft vertolkt dit nummer waar het in jouw leven over gaat. Jij bent degene die voelt wat jouw groef is. Blijf in je groef bij alles wat je doet en handel daarnaar!